Om Sicklaloppet

Sicklaloppet är ett motionslopp i Nacka som arrangerades för första gången 2011, då fanns enbart Sicklaloppet 10 km på programmet. Två år senare, 2013, införde vi Lilla Sicklaloppet och år 2014 utökade vi tävlingen med ytterligare ett lopp – Sickla gruvlopp.

Sicklaloppet 10 km
Banan går längs vackra sjöstränder i Sickla och Hammarby Sjöstad. Banan är 10 km och är kontrollmätt av Svenska Friidrottsförbundet. Start och mål är lättillgängligt i Sickla Köpkvarter.

Sicklaloppets filosofi är att erbjuda en fin bana längs sjöarna Järlasjön, Sicklasjön och Hammarby Sjö. Själva älskar vi ”löpning längs vatten” och vill dela med oss av det till alla deltagare. Vi tycker att löpning är en helhetsupplevelse med så mycket mer än bara den fysiska aktiviteten. Och då finns det inget bättre än att springa längs fina områden som våra sjöstränder.

Lilla Sicklaloppet
På förmiddagen innan Sicklaloppet arrangeras Lilla Sicklaloppet för barn upp till 12 år på samma plats som Sicklaloppet. Två olika banlängder finns för deltagare i Lilla Sicklaloppet – 1500 meter resp 400 meter – beroende på ålder.

Sickla gruvlopp
Sickla gruvlopp är Sveriges enda löpartävling i en gruva. Premiären år 2014 var en succé där alla löpare vittnade om en häftig löparupplevelse!
Banan är 2,5 km varav 1,7 km går nere under jord i Atlas Copco gruva i Sickla. Start och mål är på Marcusplatsen i Sickla köpkvarter med samma målområde som Sicklaloppet 10 km och Lilla Sicklaloppet.


Sicklaloppet är inte bara ett motionslopp och en löparfest. Sicklaloppet är också ett folkhälsoevenemang för invånarna i Nacka och Stockholm. Under hela året ses löpare träna längs Sicklaloppets bana vilket visar på det stora motionsintresset och hälsomedvetenheten som finns i vårt område.

Sicklaloppet arrangeras av Järla Orientering som medlem av Svenska Friidrottsförbundet.

Järla Orientering i Nacka är en av Sveriges främsta orienteringsklubbar inom elit, ungdom och motion. Järla Orientering har cirka 350 medlemmar och basen för all verksamhet är klubbhuset Järlagården i Hästhagen, på gränsen mellan storstaden och vildmarken.

Alla är välkomna som medlemmar! Oavsett om du är barn, nybörjare, motionär eller hårdsatsande elitlöpare finns verksamhet och gemenskap för dig i Järla Orientering!

Järla Orientering, Hästhagsvägen 2, 131 33 Nacka

Besök Järla Orienterings webbplats –> www.jarla.com
Kontakta Järla Orientering via mail –> info@jarla.com

Kontakta Sicklaloppet direkt via mail –>info@sicklaloppet.se

plusgironr: 49 44 46-8, orgnr: 814000-0202