Sickla Gruvlopp i samarbete med Atlas Copco

Välkommen till Sickla Gruvlopp – en unik löpartävling!

Ta chansen att vara med i en unik löparupplevelse! Sickla gruvlopp är Sveriges enda löpartävling i en gruva som arrangeras söndagen 18 september, samma dag som Sicklaloppet 10 km och Lilla Sicklaloppet.

Många kanske inte vet att det finns en gruva mitt i Stockholm som ligger under Sickla köpkvarter. Här finns Atlas Copco gruva som nu öppnas för Sickla gruvlopp 18 september. Sickla gruvlopp är ett terränglopp på 2,5 km.

Genom ditt deltagande stödjer du också Atlas Copcos välgörenhetsprojekt ”Vatten åt Alla” dit 50 kr av din startavgift går. Eftersom Sickla gruvlopp går i en gruva är det obligatorisk att springa med hjälmen som du får låna i samband med loppet.

Det finns 800 platser till denna unika löparupplevelse och startplatserna släpps 1 mars kl 09.00 på sicklaloppet.se

Banan
Banan är 2,5 km varav 1,7 km går nere under jord i Atlas Copco gruva i Sickla. Start och mål är på Marcusplatsen i Sickla köpkvarter med samma målområde som Sicklaloppet 10 km och Lilla Sicklaloppet.

Anmälan
Anmälan till Sickla gruvlopp öppnar tisdag 1 mars kl 09.00. Det finns 800 startplatser tillgängliga. Anmälan är öppen till 4 september eller så långt de 800 platserna räcker. Du anmäler dig enkelt, snabbt och bekvämt via Sicklaloppets hemsida. Betalning sker samtidigt som anmälan med betalkort/kreditkort eller via internetbank. Till anmälan.

Samma dag som Sickla gruvlopp genomförs även Sicklaloppet 10 km och Lilla Sicklaloppet. För dig som vill finns möjligheten att springa både Sickla gruvlopp och Sicklaloppet 10 km.

Anmälan är bindande och personlig och kan inte överlåtas till någon annan.

Funktionströja till de 150 första som dubblerarFunktionströja
De 150 första som anmäler sig till både Sickla gruvlopp och Sicklaloppet 10 km får en funktionströja från Sicklaloppets samarbetspartner MT Yrkeskläder. Om du vill springa båda loppen kommer du att placeras i en tidig startgrupp i Sickla gruvlopp så att du hinner springa Sicklaloppet 10 km. Tröjan kommer att kunna hämtas ut på tävlingsdagens morgon på tävlingsplatsen. Veckan innan tävlingen publiceras en lista på sicklaloppet.se över vilka som får en tröja.

Klasser
Sickla gruvlopp har två klasser – män och kvinnor. För Sickla gruvlopp gäller en undre åldersgräns på 13 år, född 2003 eller tidigare.

Start
Av utrymmes- och säkerhetsskäl kommer startfältet delas upp i 8 startgrupper med maximalt 100 löpare i varje startgrupp. Startgrupperna kommer att starta med 10 minuters mellanrum. Startgrupp bestämmer du själv redan vid anmälan men kommer också framgå av startlistan som presenteras på hemsidan cirka en vecka före tävlingen och på tävlingsplatsen. Preliminärt är första start klockan 11:30. Sista grupp startar 12:40.

Om du även ska springa Sicklaloppet 10 km bör du anmäla dig i en av de två första startgrupperna för att undvika stress mellan loppen. Om de två grupperna är fulltecknade så ska du kontakta oss på info@sicklaloppet.se så kan vi hjälpa dig som ska dubblera.

Startgrupperna ser ut som följande:
Startgrupp 1: 3501-3599 – Blå bakgrund
Startgrupp 2: 3600-3699 – Röd bakgrund
Startgrupp 3: 3700-3799 – Gul bakgrund
Startgrupp 4: 3800-3899 – Grön bakgrund
Startgrupp 5: 3900-3999 – Lila bakgrund
Startgrupp 6: 4000-4099 – Grå bakgrund
Startgrupp 7: 4100-4199 – Vit bakgrund
Startgrupp 8: 4200-4299 – Orange bakgrund

Anmälningsavgift och sista anmälningsdagGruvloppet
Sista ordinarie anmälningsdag är den 4 september eller så långt de 800 platserna räcker. Ordinarie anmälningsavgift är 300 kr varav 50 kr går till välgörenhetsprojektet ”Vatten åt Alla”. Efter loppet får du banan, choklad, bulle och något att dricka. I startavgiften ingår en lånehjälm som är obligatorisk att springa med.

Om platser finns kvar så är efteranmälningsavgiften 340 kr fram till den 11 september. På tävlingsdagen är avgiften 380 kr i mån av platser.

Vatten åt Alla
Vatten åt Alla är ett välgörenhetsprojekt som Sicklaloppet samarbetar med. Vatten år Alla är en ideell organisation som drivs av anställda inom Atlas Copco. Organisationens uppgift är att förse människor i nöd med rent dricksvatten.

Medalj till alla
Alla som fullföljer Sickla gruvlopp får medalj, bulle, banan, choklad och något att dricka. Fina hederspriser till de bästa löptiderna och till de som har de bästa sammanlagda tiderna i Sickla gruvlopp och Sicklaloppet 10 km.

Tidtagning
Tidtagning sker för alla genom företaget Racetimer. Ett datachip finns i din nummerlapp och registrerar din löptid. Vi tillämpar så kallad ”nettotidtagning”, det vill säga att tiden tas från att du själv passerar startlinjen tills dess att du passerar mållinjen. Det är därför ingen brådska i starten.

Resultat
Resultaten kommer direkt efter målgång att finnas på Sicklaloppets hemsida.

Nummerlapp och deltagarkuvert
Med en vecka kvar till Sicklaloppet publicerar vi startlistan här på vår webbplats där du kan se ditt startnummer. Nummerlappen får du i ditt deltagarkuvert som du kan hämta ut mellan 12-18 september. Du får ut ditt deltagarkuvert genom att uppge ditt namn och ditt startnummer som du hittar i startlistan som publiceras på sicklaloppet.se 12 september.

Deltagarkuvertet kan du hämta ut hos Intersport i Sickla köpkvarter med start kl 12.00 måndag den 12 september. Sedan finns de för avhämtning resten av veckan 12-16 september under butikens öppettider kl 10.00-20.00. Dessutom lördag den 17 september kl 10.00-18.00.

På tävlingsdagen söndag den 18 september hämtar du ditt deltagarkuvert i Intersports tält placerat vid scenen på Marcusplatsen mellan kl 07.30-13.00.

Du kan även hämta ut deltagarkuvert till andra än dig själv.

Banbeskrivning
De första 500 m går banan ovan jord från starten vid Marcusplatsen mot ingången till Atlas Copco gruva. Därefter är banan 1700 m under jord för att avslutas med 300 m ovan jord till målet vid Marcusplatsen.

Sickla gruvlopp är ett terränglopp. I gruvan är underlaget en blandning av asfalt och grus och kan på sina ställen vara ojämnt och lerigt. Då loppet går i en gruva är det på grund av säkerhetsskäl obligatoriskt att springa med hjälm. I startavgiften ingår en lånehjälm som är obligatorisk att springa med.

Banan går i gruvans två nivåer, en 20 meter under jord och en 40 meter under jord. I början och slutet av gruvpartiet kommer det att vara brant lutning. Då det är hög luftfuktighet i gruvan kan underlaget vara halt. I gruvan har banan flera tvära svängar. Gruvan är upplyst, men det kommer att finnas partier där det kan vara lite mörkt. Musik, ljus och ljudupplevelser längs banan förgyller löparupplevelsen.

Som traditionen säger finns det i alla gruvor ett ”gruvtroll” – så även i Atlas Copco gruva i Sickla. Är du snäll i gruvan är ”trollet” snällt.

Till anmälan.

Mer information
För mer allmän tävlingsinformation, se inbjudan till Sicklaloppet 10 km.

Starten av gruvloppet 2014

Välkommen till Sickla Gruvlopp!